top of page

Lalylala: Bábok, bogarak és pillangók könyv // Lalylala: Beetles, Bugs and Butterflies book

Please scroll down for English.


Lalylala figurái mindig vonzottak, a karaktereinek jellemvonásai messziről felismerhetőek. Ennek ellenére korábban nem horgoltam tőle egy figurát sem, szóval nagyon izgatott voltam, hogy a megkaparintsam a könyvet, azóta is a kedvenceim közé tartozik!

A könyvben apró amigurumik - bábok, bogarak és pillangók - életciklusát követhetjük végig és horgolhatjuk meg. Például egy pillangó esetében a petétől kezdve a hernyón (lárva) és selyemgubón (báb) keresztül a kifejlődött pillangóig minden fázishoz találunk mintaleírást. Az elkészült szárnyakat, gubókat, fejfedőket pedig szabadon cserélgethetjük a figurákon, nagyon jó móka :)

A könyv egy mesével kezdődik, majd a szükséges anyagok, eszközök és technikák bemutatása után következnek a mintaleírások, amik nagyon precízek, részletesek és könnyen követhetőek. Jó szívvel tudom ajánlani kezdő horgolók számára is, én nagyon jól szórakoztam a színek és projektek összepárosításával és jó volt látni, hogy a gyerkőcöket is lenyűgözi, hogy fel-le lehet öltöztetni a figurákat :) A könyv már magyarul is elérhető, nem csak angolul.


„Fedezd fel az apró bogarak, pillangók, csigák, hernyók és maroknyi szerzetek mikrokozmoszát! Lalylala megálmodója, Lydia Tresselt keze nyomán született ez a különleges amigurumi gyűjtemény.


Lydia egy vidám és szemléletes mesén keresztül kelti életre lényeit, amely elkalauzol a rovarok életébe: bemutatja, ahogy csodálatos pillangóvá, katicává vagy szarvasbogárrá válnak a nagy álmokat kergető kis lárvák.“


 

This lovely book from lalylala is all about crocheting tiny creatures with all their “accessories” to be able to transform according to their life cycle. For instance, the book shows you how to make an egg, a caterpillar (larva), and even a cocoon (pupa) for a butterfly. It’s amazing how you can play with the complete metamorphosis of them! The book starts with a short story of a big dream and after that there is a detailed description on how to crochet each of the creatures.


I had so much fun choosing colors for the projects and crocheting all of the little parts to be able to dress up the bugs and butterflies. I love that you can remove their eggs, hats, cocoons and wings! So much fun :) The patterns are very precise and beginner friendly, I can only recommend getting a copy of the book (it’s available in Hungarian as well).


“Explore a microcosm of beetles, bugs and butterflies with this unique collection of amigurumi crochet pattern from creator of the lalylala brand, Lydia Tresselt.


Lydia brings her characters to life in this fun and informative children’s story, which follows the insects as they grow up and transform from tiny bugs to beautiful butterflies, ladybirds and beetles.”


bottom of page